GO FOR AFRICA

Wat is nu eigenlijk Go For Africa?

Go For Africa is een project dat opgestart is om jongeren die les hebben in autotechniek in Senegal, Gambia en Mauritanië op weg te helpen.

Wat heb ik daar mee te maken?  Ik mag ze daar bij gaan helpen!

Het mag duidelijk zijn dat het onderwijs in de hier voor genoemde landen niet van het zelfde niveau is als het onderwijs hier. Er is de afgelopen jaren al veel verbeterd maar er is nog veel ruimte over voor verdere verbetering!

Hoe helpt de organisatie Go For Africa  daar bij? Door in samenwerking met scholieren:

  • Lesmateriaal de versprijden onder de scholen.
  • Door goederen daar te installeren en hen uit te leggen hoe ze hier mee om moeten gaan (denk hier bij aan hefbruggen maar ook computers.)
  • Door les te geven aan jongeren die daar op technische scholen zitten.
  • De auto waar mee ik de reis maak en tijdens mijn verblijf daar zal rijden wordt geschonken en ik ga zelf met het vliegtuig naar huis. De auto wordt daar geschonken om te dienen als lesmateriaal of om gebruikt te worden als bijvoorbeeld ambulance.

Het idee is dat ik met een auto die ik zelf aanlever de reis van 3 weken over zo’n 8000 kilometer maak naar Africa. Deze reis zal mij over asfalt en door de sahara naar Gambia leiden! Eenmaal daar angekomen zal ik de lesmaterialen verspreiden en leerlingen op scholen gaan begeleiden en mogelijk ook  mee gaan helpen op andere kleine auto gerelateerde projecten.

Voor meer informatie over het project Go For Africa wil ik u graag doorverwijzen naar de website: www.goforafrica.nl